Shishtaveci Historia dhe tradita

Fshat Shishtavec ndodhet ne verilindje te Shqiperis ne lartesine 1260 m mbi nivelin e detit. Nga veriu dhe lindja kufizhoet me Kosoven nga veriperendimi me fshatin Borje dhe Oreshke. Me ne perendim me fshatinfqinje Novosej ndersha nga jugu, po me stanet e Novosjit dhe me fshatin Turej. Shishtaveci, ne lartesin e se siles ndodhet Kamenicame 1300 m lartesi.